Facebooktwitter

 

L E V E N W O N E N     
V R I J E   T I J D W E R K E N       
BURGERZAKEN STEDENBOUW BIBLIOTHEEK BEDRIJVEN
ONDERWIJS & OPVANG MILIEU CULTUUR - JEUGD - SPORT HANDEL & HORECA
OCMW MOBILITEIT EVENEMENTENLOKET VACATURES
WELZIJN BEKENDMAKINGEN TOERISME VAKANTIEWERK
                                                                                                             

Verkeersmaatregelen schoolomgevingen Elen & Stokkem

Vrijdag start het nieuwe schooljaar. In verschillende schoolomgevingen in Dilsen-Stokkem werden er verkeersmaatregelen ingesteld die de veiligheid van de schoolgaande jeugd moeten ondersteunen. Een toelichting:

SCHOOLOMGEVING DE TWINKELAAR / SPORTHAL ELEN
T.h.v. de Vrije Basisschool De Twinkelaar werd een ‘fietsstraat’ aangelegd t.h.v. de Langstraat tussen de parking en huisnummer 22. Autobestuurders kunnen de parking oprijden via de oorspronkelijke inrit. Het uitrijden wordt toegestaan via de fietsstraat.
Let wel, in een fietsstraat is de auto ‘te gast’, d.w.z. dat fietsers hier ten allen tijden voorrang hebben en niet ingehaald mogen worden. De maximumsnelheid bedraagt 30 km/u. Dit sluit aan op de toegelaten snelheid in de volledige schoolomgeving t.h.v. de Langstraat.
Door het nemen van deze verkeersmaatregel krijgen de fietsers voorrang. We hopen dan ook dat dit ouders, kinderen en leerkrachten aanzet om met de fiets naar school te komen! Hoe minder auto’s, hoe veiliger de schoolomgeving!

SCHOOLOMGEVING GO! BASISSCHOOL MAASLAND / STOKKEM
In de schoolomgeving van het Gemeenschapsonderwijs Basisschool Maasland in het Brammertstraatje te Stokkem werden er deze zomer ook verkeersmaatregelen genomen.
In het verleden werd er kriskras geparkeerd op de weg, op de voetpaden en bermen. Hierdoor was het voor de zwakke weggebruiker (fietsers en voetgangers) gevaarlijk om naar en van school te gaan. Ook de verkeersdruk in deze woonstraat was erg hoog.
T.h.v. de school werden er extra parkeerplaatsen aangelegd. Op die manier kunnen de voetgangers de voetpaden / bermen terug gebruiken en hebben de fietsers meer ruimte op de weg.

                  UiT

                  bib

 

              maascentrumdewissen

           huisvhkind

             ocmw

Disclaimer
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.
ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN: KLIK HIER!
Toggle Bar