Facebooktwitter

 

L E V E N W O N E N     
V R I J E   T I J D W E R K E N       
BURGERZAKEN STEDENBOUW BIBLIOTHEEK BEDRIJVEN
ONDERWIJS & OPVANG MILIEU CULTUUR - JEUGD - SPORT HANDEL & HORECA
OCMW MOBILITEIT EVENEMENTENLOKET VACATURES
WELZIJN BEKENDMAKINGEN TOERISME VAKANTIEWERK
                                                                                                             

Europese Erfgoedprijs

Gisterenavond werd in Zolder de Europese Erfgoedprijs officieel overhandigd aan de provincie Limburg en de dienst Erfgoed voor het project ‘Erfgoedplus’. Ook Dilsen-Stokkem had hierin een markante rol!

De samenwerking die in 2016 werd opgezet tussen de heemkringen, de bibliotheek en de stedelijke diensten om scholieren uit onze stad te laten kennismaken met lokaal erfgoed, door hen in te schakelen in de registratie ervan, werd vermeld als zijnde zeer origineel en een voorbeeld inzake registratie van erfgoed.

Speciaal voor dit project verzamelden de heemkundige kringen een grote hoeveelheid erfgoedobjecten uit de periode tussen 1900 en 1950, waarvan er heel wat ter beschikking werden gesteld door privéverzamelaars. Deze werden uitgestald in de leeszaal van de bib zodat de leerlingen er in kleine groepjes hun keuze uit konden maken: één voorwerp zouden zij tot in detail gaan beschrijven en ook invoeren in het Limburgse erfgoedregister.

De leerlingen, die op school voorbereid waren met lessen over het dagelijkse leven in Dilsen-Stokkem en over het hele registratieproces, konden vervolgens aan de slag. Ze namen de maten op, lieten foto’s maken in een heuse pop-up fotostudio en kregen de nodige achtergrond van enkele aanwezige erfgoedexperts.

De Europese Erfgoedprijs werd eerder dit jaar bekendgemaakt in de Finse stad Turku. Bij de prijsuitreiking ter plaatse werd er een filmpje getoond waarbij gebruik werd gemaakt van foto’ s gemaakt in de bibliotheek van Dilsen-Stokkem. Hier kan u het filmpje bewonderen!                  UiT

                  bib

 

              maascentrumdewissen

           huisvhkind

             ocmw

Disclaimer
Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden.
ONLINE INSCHRIJVEN ACTIVITEITEN: KLIK HIER!
Toggle Bar